Wonderlijke Weetjes

4 juni 2014:

Zet K3 kinderen aan tot massamoord?

De teksten van de van oorsprong Vlaamse meidengroep K3 mogen onschuldig klinken, maar wie de moeite neemt nummers achterstevoren te beluisteren kan stuiten op schokkende verborgen boodschappen. Zo bevat het nummer 'Oma's aan de top' onder meer de tekst "grote massamoord".

Na deze ontdekking kwamen in 2007 klachten binnen bij de Bond Tegen Het Vloeken. Volgens producent Studio 100 is van opzet geen sprake. De omgekeerde tekst zou op toeval berusten en herkenning zou zeer veel fantasie vereisen. K3 wil volgens Studio 100 vooral positieve boodschappen overbrengen en het is vooral de bedoeling de nummers in de juiste richting af te spelen.

Met de verborgen boodschappen schaart K3 zich in een voornaam gezelschap. Zo zouden diverse nummers van The Beatles op dezelfde wijze voorzien zijn van aanwijzingen dat Paul McCartney zou zijn overleden bij een auto-ongeluk en vervolgens zijn vervangen door een dubbelganger. Of bij K3 net als bij The Beatles mogelijk ook boodschappen zijn verstopt in albumfoto's is onduidelijk.

5 september 2013: Kortste snelweg14 juli 2014: Logo van Chocomel
Wonderlijke Weetjes is een website van Waaks. © 2007-2019 Alle rechten voorbehouden.